Yeşil yapraklı bitkiler, bulunduğu ortama canlılık, enerji ve yaşam veren mükemmel dekorasyon unsurlarıdır. İstediğiniz her tarzla, her renk mobilyayla ve her mevsim sizinle yaşarlar. Fakat onların dilinden anlamanız koşulu ile. Bazılarımız bitkilerle çok iyi iletişim kurabilmekte ama çoğumuz onları ne kadar sevsek de neye ihtiyaçları olduğunu anlayamıyoruz. Ayrıca, yoğun tempolu hayatlarımız sebebiyle bitkilerimize yeteri kadar vakit ayıramıyor oluşumuz da onların yaşam süreleri doğru yoldan etkilemekte. Tüm bunlara rağmen, bakımı kolay, ihtiyacı az ve kendi başına da yaşayabilen bitkiler de mevcut. Sadece doğru noktada olmaları ve doğru düzeyde su ve ışık almaları yeterli.
Bakımı kolay bitkiler nelerdir?
Paşa Kılıcı
Hava akımı, fazla güneş, karanlık ortam gibi zorlu koşullara dayanabilmektedir. Aşırı suyu sevmeyen paşa kılıcı toprak bir saksıya dikilirse her yıl ince, bir sap üzerinde beyaz çiçekler açmaktadır. Susuzluğa karşı dayanıklılığı yüksek olup, soğuk havalardan olumsuz derece etkilenir. Geceleri oksijen açığa çıkarır ve havayı temizler. Işık ve su eksikliğinde zarar görmediği için bakımı kolay bitkilerdendir.
Örümcek Bitkisi
Evcil hayvanlar için tehlikeli olmayan örümcek bitkisi, zehirli kimyasalları filtreleyebildiği için sigara içilen ortamlarda kullanılabilir. Az ışıkta yaşayabilir ve sulamaya çok sık ihtiyaç duymaz.
Deve Tabanı
İskandinav akımı ile evlerde yaygınlaşan deve tabanı bitkisi, büyürken yaprakları daha çok alan kapladığı için sadece geniş bir yerde olmak isteyen bakımı kolay bir bitkidir. Az ışıkta yetişebilir.
Fil Kulağı
Tropik bölge bitkisi olan fil kulağının yaprakları geniştir ve farklı tonlardadır. İyi gün ışığı alan ortamları ve mineral ve nem bakımından zengin toprakları sever. Yazın fazla su isteyen bu bitki, kışa doğru daha az su ihtiyacı duyar. Toprak yüzeyine bakarak su ihtiyacını anlayabilirsiniz.
Kaktüs ve sukulent
Bakımı kolay bitkiler olup, direkt ışık istemezler. Hava akımının yoğun olmadığı yerleri severler. Toprağın neminden su ihtiyaçlarını anlayabileceğiniz gibi 7-10 günde bir kışın sulayabilir, yazın çok sıcak havalarda ise haftada iki kereye çıkarabilirsiniz.
Leave a Reply